beats by dre cheap

Cilj je uživati u vožnjiOdkako je pandemija zustavila ili pokosila ovoj planet postala sam svjesna jedne ogromne životne istine, a to je da će sve kad-tad doći na svoje.

Treba samo biti strpljiv i duboko vjerovati da se precizni zakoni fizike u kojima svaki i najmanji, oku posve nevidljivi djelići energije, moraju biti u savršenoj ravnoteži, tako i energija koju ste vi davali ili prosipali (zavisi kako doživite davanje), mora biti vraćena u onoj energetskoj ravnoteži, onog naboja i naelektrisanja koje vam pripada ili prostije rečeno koje ste zaslužili.

Ničiji život ne izgleda kao dobro trasirana auto-cesta, koji se živi tako što se pritisne papučica za gas i zaboravi na kočnicu.
Većina nas ima, suprotno tome, živote koji izgledaju kao iz neke auto-igrice sa svim onim oštrim okukama, teškim usponima i još gorim spustovima, opasnim prolascima kroz kapije, mostove, podvožnjake i nema toga ko to može voziti, a da se makar malo ne ogrebe ili ozbiljnije ne slupa.


Samo, za razliku od igrice gdje vas čak i ako završite u vodi ili na dnu provalije, vrate nazad na cestu i “produže” vam život, u stvarnom životu nema korekcije i popravke, a smrtonosne greške se ne opraštaju.

Zbog toga je bitno da se držimo uputa i pravila ali da ne zaboravimo da smo humani kao ljudi.


Koliko god pažljiv vozač bili, koliko god mislili da poznajete put kojim idete, u životu će vam se uvijek desiti prepreke i iznenađenja koja vas mogu ugruvati, slupati, izbaciti iz ravnoteže, okliznuti u krivini, dovesti do otkazivanja kočnica i do teške nesreće. To je sudbina sa kojom se moramo nositi.

U životu vam prepreke koje skreću tok vašeg zacrtanog puta čine i drugi ljudi. Za razliku od onih koji će vam izazvati haos i pometnju, ima i onih koji će vam pogurati auto, popraviti kvar, koji će vam pokazati pravi put kojim trebate ići i na koncu konca, koje ćete možda povesti sa sobom.

Čitava poenta jeste da i pored svega što će vam se izdešavati na jednoj od dionica vaše životne trase, prođete kroz cilj i naučite kako bolje i pažljivije voziti narednu.


Poslije nekoliko pređenih trasa idete na sljedeći nivo ili razinu i sve tako redom dok se vaša vožnja konačno ne završi. Vrlo je bitno da cijelo vrijeme učimo i pomirimo se svaki put sa porazom i pobjedom.


Svako od nas će u posljednjim trenucima svoga života pogledati još jednom čitav taj put koji je prošao, poput snimljene utrke i uvidjeti koje je sve opasnosti imao, koje je vješto izbjegao, a koje nije, koje su ga opasnosti koštale živaca i zdravlja, a koje su mu okolnosti donijele polet i veću brzinu.
U djeliću sekunde, svakome od nas će biti sve jasno i naš život kao takav i njegov smisao.

Nikome nikakve savjete ne mogu davati kako i na koji način da vozi svoju utrku, jer ovdje škola za vozače ne pomaže. Mogu jednu stvar dodati i nju potpisujem i to ponavaljam svima. Ne gubite vrijeme sa ljudima koji vas žele skrenuti sa puta ili brutalno omesti u vožnji ka ostvaranje vaši snova.
Ne psujte na ljude koji ne poštuju pravila desne ruke, ne nervirajte se ako vam neko upadne u makaze i ne mrzite one koji vam trube iza leđa ili koji su vas udarili odozada.

Budite srtrpljivi, učinite napor i sve to samo iskulirajte.
Pustite budale da prođu, sklonite im se sa puta, Mah ko ih šiša..
Ako mislite da su brži od vas ili da će prije negdje stići, onda ne razumijete poentu postojanja.

Cilj nije što brže doći do cilja nego uživati u vožnji.vintage, red, automobile, car, chrome, classic, convertible, daytime, design, hood 


Mislim da sam u ovoj godini počela da cijenim to uživanje u vlastitom životu, a da to nema veze ni sa jednim trenutnim bljeskom light-showa koji stvara osjećaj iluzije i čini ti nešto posebnijim nego što nije.


Kad sve dođe na svoje, kad sve legne na svoje mjesto, kad se dobro podese brzina, broj obrtaja i mjenjač, kad vam je naslon pod uglom koji vam paše, kad vam je šoferšajba besprijekorno čista, rezervoar goriva pun i kad vas savršeno nije briga za sve one koji pokušavaju da vam presijeku put malicioznim ubacivanjem, preticanjem ili presijecanjem u krivini, e onda, vam je jasno kako se slasno može voziti naredna etapa.

Kad sve dođe na svoje, onda možete reći sebi i priznati javno, kao što ja radim sada, da svoj život ne bi ni sa kim mijenjali, da vam je tako dobro u vlastitoj koži i da se sa zadovoljstvom možete pogledati svako jutro kad ustanete bukvalno uživajući u svemu što vas okružuje, u svemu što radite i kako provodite dane.

Mislim da je to konačni cilj čitave naše životne potrage, tako da stvarni cilj odnosno finiš trke poslije koje nema više ničega, pa ni nas, gubi svaki smisao.

Naravno, konačni osjećaj zadovoljstva nema veze sa vrstom automobila, pa ni prevoznog sredstva u cjelini. Upravo zato obožavam tu božansku pravičnost da i pješaci kao i oni u skupim autima imaju jednake šanse da postanu istinski sretni. A kad ste istinski stretni, to se vidi. Uspjeh na svim poljima života dolazi sam od sebe. Od ljubavi do financija.

Samo treba naučiti uživati u vožnji. Ili šetnji.
Za ovo vam vozačka kategorija nije potrebna, niti će vam je iko ikada tražiti.

U urbanoj sahari života
http://maya.blogger.ba
02/12/2020 20:28