beats by dre cheap

Sretan praznik rada!

Dolazak proljeca ucinio me nervoznom. Samo mi je pokazao kako i dalje stojim na mjestu dok kraj mene zeleni trava,pocinje da  behara i mirise na promjene.
Osjecam se nekako paralizovano, pa krsim pravila i tradicije koja sam sama sebi postavila. Eto, i Prvi Maj sam provela na poslu.
Ne sjecam se praznika rada bez  marsa koji mi uvijek ulijeva nadu u bolji i ravnopravniji svijet. Ustvari, ja volim tu solidarnost koja podsjeca ljude da se oko nekog problema mogu okupiti i zajednicki ga rijesiti. 

Nekako mi je bilo sve krnjavo. Prvi poslijepodnevni rostilj, crveni karanfili, ukrasi i baloni, socne krofne i tursija koja se posebno pravi za ovaj praznik bili su bljutavi.

Sretan Prvi maj! Cujem cestitke na ulicama.
Ljudi se vesele i pjevaju. Nasijem se spontano dok ih posmatram.


Sve oko mene govori da bih ovog proljeca trebala pospremati u svom zivotu, kao sto sam prosle hefte to uradila sa svojim ormarom,  i da bih trebala izbaciti sve one zive podjestnike na ovu mracnu, dugu i hladnu zimu.


Srtan praznik rada! Zivjeli!


Recept za finsku prvomajsku tursiju;

500gr smedjeg secera, sok od 2 limuna, 4 l vode, zrno friske germe, grozdjica

Prokuhati 2 l vode, te vrelu sipati na secer koji ste stavili u vecu posudu. Dodati limunov sok. Dodati ostatak vode i zrno germe.

Ostaviti da stoji 24 sata na sobnoj temperaturi.

Sipati u flase u koje ste ubacili nekoliko grozdjica. Staviti u frizider da stoji dan ili dva. Kad grozdjice iskoce na povrsinu, tursija je spremna za piti.


U urbanoj sahari života
http://maya.blogger.ba
01/05/2018 22:58