beats by dre cheap

Rođendan


Rođendan mi je. Godine su mi.

Bitan datum.
Sve nešto planiram i taman sve izračunam i proračunam da ću stići do ovog ili onog datuma, sve sa crvenom vrpcom i šampanjcem i svečanim otvaranjem ali onda se desi trenutak.Dodir ruke, zvuk nečijeg smijeha, miris kore drveta, dašak vjetra ili prve kapi kiše tog dana, prvi susret pogledima, pahulje snijega iz vječnosti sivog neba iznad Helsinkija, odsjaj zrake sunca na mirnoj vodi Sane prošlog ljeta. Pamtim i izdvajam takove trenutke po prepoznavanju mene same u njima i s njima. To su trenuci bez opipljivih sjećanja ali su mi ponekad promijenili život i potvrdili moje postojanje. Pomogli su mi  da ne promakne nezamijećeno i izgubljeno ono najbitnije među gomilom značajnih događaja i datuma.

Fotografija korisnika/ce Edina Bilajac. 

U međuvremenu i međuprostoru, naoko neovisno od svih htijenja i spoznaja ili učinjenih i propuštenih radnji, moja životna priča bi da završi izvan mene i mojih putokaza. Kao mutna mješavina bajke, mita i popularne kulture.
Stavljam tu mješavinu u svoju urbanu saharu života. Zatvaram hermetički. Da u tišini ishlapi u samu sebe.

Nevažno je, nevažno. Mantram godinama. Najradije bih rekla kako serem, ali eto, malo sam kao pristojna.

Čudan neki put putujem zadnjih par godina. Dobar je to put ali nije moj. Potiskivana i zgužvana od straha, zamotana u šamiju jedna davna želja je ponovo zablistala na dnu moje urbane sahare.

Dohvatila sam  određene godine kad više ne postoji opasnost da se realizuje nešto moje jer ne mogu  da zaboravim isto kao da nikad nije ni  bilo.
Eto..
Imam trenutak, imam
želju.

U urbanoj sahari života
http://maya.blogger.ba
28/04/2018 22:53