beats by dre cheap

Mjenjam se i ja..

Danas u shopingu sa prijateljicama. Gledam neku majicu na koju je utroseno manje platna nego na majicu za bebe. Mislim, ne racunam one snjire za vezanje, odnosno spajanje jednog dijela majce sa drugim.
Jedna od mojih prijateljica je to primjetila i kaze:
- Ej, to nije za tvoj uciteljski stil. Pokazujuci kod rijeci uciteljski dva prsta sa obe ruke, sto bi znacilo pod navodnike.
Ima pravo. Ja se nosim bas klasicno.
Nema tu ni neke seksipilnosti, niti sad nekog ludog razbacivanja novcem na gardarobu i torbe. Neke stvari kupujem u Lidlu. Ej, pravi lidlic, kako su ono to neka djeca u susjednoj drzavi vikala.
Ne nosim na licu ni kilu sminke, nemam ni napuhane grudi.
Ja uglavnom nosim starke i farmerke, obicnu majicu (po mogucnosti da je Miki Maus slika na njoj) i sasvim klasicnu jaknu.
Mozda iz ovog razloga i nemam puno selfia, a svima govorim da mrzim da se slikam.

Noh, u svakom slucaju, primjecujem, a primjecuju i moje prijateljice, da moje uvijerenje da se napreduje u karijeri znanjem i nije bas tacno.
Treba biti realan.
Vise puta sam bila svjedok gdje dama koja se kikoce i pokazuje svoj duboki dekolte dobije neku poziciju ili radno mjesto koje ne zasluzuje.
Zadnji put su moje oci ovlazile prosle sedmice jer znanje nije pobjedilo. Zenski kikot je zaradio mjesto. Ne, nisam u pitanju bila ja koja gubi ali me ta spoznaja o nepravdi prema znanju pogodila.
Opsovala sam glasno.

Poslije shopinga smo navratile na kafu.
O svemu se pricalo ali se nakako sve ticalo tog prvobitnog govora.
Oblaciti se uciteljski ili biti seksi bomba, koja od ove dvije ce prije dobiti poziciju u firmi.
I tako, poslije duze rasprave o feminizmu kao takvom i danasnjici, odlucih da se i ja malo promjenim.
Cisto da probam kako je biti na drugoj strani. Noh, nece to biti silikoni i utege, nego cu mozda umjesto starki obuti stikle, a na svoje lice dodati i rumenilo.
A ko zna mozda pogledam i Kardashian slike da popravim polozaj tjela i naucim neki trik jer sa suhim znanjem vise ne ide.
Fotografija korisnika/ce Fashion Is My Drug.

U urbanoj sahari života
http://maya.blogger.ba
10/10/2017 23:33