beats by dre cheap

Kurs kuhanja- gruzijska hrana

Iz nekog cudnog razloga cijela prosla sedmica mi je bila u znaku nekog kuhanja i spremanja jela.
U utorak sam bila na kursu kuhanja gruzijske kuhinje. Nisam se prije srela s tom vrstom hrane, iako je njen trend u Helsinkiju u pravom jeku. Na pocetku kursa bilo je govora i o historiji ovog podrucja, pa i razlozima zasto je ova kuhinja popularna i poznata. Kao sto obicno biva, neka poznata proslavi pojedine kuhinje i obicaje. Za ovu hranu je bio presudan Staljin.
Iz razloga sto je Stanljin bio Gruzijac u Rusiji je u 20. vijeku gruzijska kuhinja dozivjela procvat.

Specificna po jelima i kruhu ali i po mekanom utjecaju ruske i bliskoistocke kulture, gruzijska jela, su me odusevila. Posebno me dirnilo koriscenje divljeg bila u hrani. Na neki drugi nacin priprema salate i povrca.
Sve u svemu, neki recepti ce ostati u mojoj kuhinji.
Na moju konsultaciju da je dobro, moj sin je rekao da u njegovoj gimnaziji ucenici uzgajaju zrikavce i gliste koju ce pojesti u svojoj kuhinji. Smije se i dodaje, pa oni su puni proteina.

- Nisam sigurna da mi vjera dozvoljava da jedem takvu vrstu mesa, kazem.
- Svi se sjete vjere i isrkoristavaju je kad njima odgovara.
Smijemo se.
Posebno preporucujem njihovu lepinju. Hačapuri.
Recept mozete naci ovdje.

https://www.coolinarika.com/recept/hacapuri-gruzijska-lepinja/




Fotografija korisnika/ce Edina Bilajac.

U urbanoj sahari života
http://maya.blogger.ba
09/10/2017 13:39