beats by dre cheap

Top 10 za 2017

Za pola sata na mojim vratima ce zazvoniti ljudi iz kriminalisticke policije. Za mene je to znak da je kraj odmora i sluzbeno pocinje Nove godine.
Prije nego se to desi zelim da zapisem svoje ciljeve za 2017. godinu.

TOP 10

Osobni ciljevi


1. Pratiti plan i program rada mog personal trenera. Pretjerala sam. Nisam zadovoljna onim sto se vidim u ogledalu. Ne osjecam se dobro. Zelim da ponovo mogu da trcim one silne kilometre. Zelim da budem ponovo puna energije.

2. Svaki mjesec investirati u svoje zdravlje. To moze biti masaza, hidzama, neka nova alternativa, posjta zubaru ili ginekologu. Neki novo fiksiranje super hranom. To moze biti i posjeta nekom muzeju ili izlozbi. Istrazivanja su pokazala da umjetnost dijeluje pozitivno na zdravlje covjeka.

3. Procitati 30 knjiga koje vec posjedujem. Prosle godine sam kupovala knjiage, ali zbog kolicine vecinu ih nisam procitala. Vrijeme je da se vratim knjigama.

4. Pisati puno vise nego prosle godine. Zapisivati male i kratke price iz svakodnevnice. Ostaviti trag u svemiru.

Ljubav/ porodica/prijatelji

5. Zelim jedno lijepo putovanje sa svojim dragim bez moblinih telefona, kompijutera, tehnike.

6. Svaki mjesec zajednicka vecera u restoranu sa svojom familijom. Druziti se vise sa svojim prijateljima. Pozivati ljude u moju kucu da se druze. Kreirati svoje praznike i tradiciju.Financijski ciljevi


7. Kupiti samo ono sto mi treba. Rijesiti se viska stvari. U zadnje vrijeme sam postala se groziti materije i stvari. Postala sam ljubitelj minimalizma. Potrazicu neki kurs koji bi mi pomogao u ovoj reorganizaciji.
8. Posto sam vec presla 4 decenije zivota, vrijeme je da osiguram svoju starost. Ove godine imam namjeru da kupim jos jedan manji stan i iznajmim ga.


Karijera i posao

9. Po mom saznanju, ja sam prva Bosanka koja se kandidovala u ovom gradu na lokalnim izborima. Potreba da reagujem na ono sto se desva u Helsinkiju i kojim putem je krenuo taj grad me natjerala da pristanem na ovu ponudu. Grad  u kome zivim mora biti multikulturan, civilizovan, saren i podrzavati razlicosti. On mora i dalje biti siguran za sviju nas.

10. Novo zanimanje, novi pravac ili mozda nastavak na staro. Nalazim se na nekom raskrscu. Ne znam tacino da li da nastavim stopama ekonomije, medicine ili nesto sasvim trece. Vjerujem da ce mi onaj unutrasnji instikt uskoro reci sta bi to moglo biti..

U urbanoj sahari života
http://maya.blogger.ba
10/01/2017 12:01