26.11.2018.

Ev' me...

Prekidam živopisan razgovor o odlasku u Berlin samo da iscijedim par kapi znoja u obliku riječi. Sijetila sam se blogerske nacije i ovog mog malog kutka. Znam da sam..ali... Ništa zato. Uglavnom, zadnja posjeta zatvoru je iza mene. Leđa su mi podlivena od grčevite sesije tumačenja. Izgledam k'o izbičevani pobunjenik. Gladno i umorno. Podočjaci se "otegli". Zdravlje me izdaje. Sutra započinju pregledi, labarotorije i sva ostala sranja. Raspoloženje mi oscilira, amplitudira, raste i obrušava se. Rekla bih da sam kao one godine odmah poslije rata. Osoba kojoj sam vjerovala me izdala. Sad kad mi je najteže. Je-bi-ga. Al' to je ok, razumije se. Nije prvi put, njemu je opet gore nego meni. Opet sam sama. Ali zaista, ima i dobrih stvari u ovom novembru. Tuga mi tako dobro pristaje. Imam prijatelje za desetku. Čeka me četverocifren iznos na bankovnom računu. Jučer je bio praznik u domovini. Slavilo se. Nevečeer smo gledali prigodan progam BHT iz Vjecnice, pa Partizansku eskadrilu. Srce malo poraste. To je dobro, da. I tako... Šta ima s vama?

O MENI
Svakodnevno se razum i srce posvadjaju u meni.
Imam 1544754562 opasnih i dobrih misli na dan,
zilijun prijatelja, a opet nikad rame za plakanje. Nemam buran zivot al' nemam ni dosadan.
Ne uklapam se u plitke svjetske seme. Ne pratim statistike jer njihovi kriteriji za bolji zivot nisu moji. I bez njih se smatram uspjesnom,sretnom i zivom. Zivim...onako, ultra bosanski. Za svoje puste ideje, za cudesa mog zivljenja sto se guzvaju, za moj kofer sjecanja ne ocekujem strucnu procjenu, lektoriranje, pohvale nacije ili sluzbeni uspjeh.
Sve to neka se samo zapise dok je pamcenje frisko.
Ovo je zivotopis pisan iskljucivo za mene ali svako ko zeli je dobrodošao da procita i ostavi komentar!
Hvala na posjeti!

PREKO MUTNE VODE DO SLOBODE
2021

JANUAR


MOJA ŽELJA
Nema ih. Naučila sam lekciju. Pazi šta želiš moglo bi se i ostvariti. Jer sa ostvarnom željom valja se nositi.

KONTAKT
FEJSBUK MAHALA

Nijedan dio ovog bloga ne smije se umnozavati, fotokopirati, niti na bilo koji nacin reproducirati i slicno bez autorovog odobrenja. Salim se, samo vi grabite, kupite. Bice mi drago.


BROJAČ NAFAKE
564337