14.05.2018.

Mali predah u Španiji

Prošla sedmica je bila radno naporna. Ima taj neki običaj, splet okolnosti ili ne znam šta više ali skupe se svi mogući i nemogući poslovi u ta dva tri dana prije odmora. Svi imaju da ti kazu nesto, da poruče ili da pitaju za savjet.. U petak sam poslala nekoliko e-mailova i podvukla sta bi svako od radne grupe mogao da uradi. Čini mi se da sam konačno naučila da podijelim radne zadatke i da vise ne radim sve sama u ime mira u kući. Subota je bila posebna. Mi, ljudi iz sindikata medicinara imali smo sa nekoliko parlamentaraca predsjedništvom ove zemlje razgovor. Bio je to u okviru jednog krstarenja do Taline (Estonija) popraćeno sa obiljem fine hrane i druženja. Ponekad pomislim koliko ide novca na ovakve sastanke ali ako ce to uroditi plodom onda bilo je vrijedno. Borim se za vece radničke plate. Dobar je taj osjeća kad imas mogucnost da kažeš sto misliš ljudima na vlasti i osjećaj da naučiš nesto novo. I eto, konačno predah u nedelju.. Dok pišem ovo sjedim i čekam avion za Alicante. Nisam nikad bila u tom mjestu. Namjera mi je sa mojom familijom provesti 7 dana gledajući u more i odmarajući misli uz nerad. Čitamo se!

O MENI
Svakodnevno se razum i srce posvadjaju u meni.
Imam 1544754562 opasnih i dobrih misli na dan,
zilijun prijatelja, a opet nikad rame za plakanje. Nemam buran zivot al' nemam ni dosadan.
Ne uklapam se u plitke svjetske seme. Ne pratim statistike jer njihovi kriteriji za bolji zivot nisu moji. I bez njih se smatram uspjesnom,sretnom i zivom. Zivim...onako, ultra bosanski. Za svoje puste ideje, za cudesa mog zivljenja sto se guzvaju, za moj kofer sjecanja ne ocekujem strucnu procjenu, lektoriranje, pohvale nacije ili sluzbeni uspjeh.
Sve to neka se samo zapise dok je pamcenje frisko.
Ovo je zivotopis pisan iskljucivo za mene ali svako ko zeli je dobrodošao da procita i ostavi komentar!
Hvala na posjeti!

PREKO MUTNE VODE DO SLOBODE
2021

JANUAR


MOJA ŽELJA
Nema ih. Naučila sam lekciju. Pazi šta želiš moglo bi se i ostvariti. Jer sa ostvarnom željom valja se nositi.

KONTAKT
FEJSBUK MAHALA

Nijedan dio ovog bloga ne smije se umnozavati, fotokopirati, niti na bilo koji nacin reproducirati i slicno bez autorovog odobrenja. Salim se, samo vi grabite, kupite. Bice mi drago.


BROJAČ NAFAKE
564336