19.03.2018.

Na sjeveru nista novoProslo je mjesec dana odkako nisam ni slova napisala na ovom mjestu. U mjesec dana se desilo toliko toga, a opet nista tako veliko da bi se reklo da nije uobicajno. Jedan miran i obican zivot. To je ono sto sam oduvijek zeljela, pa sada uzivam. Konacno, nemam taj strah da ce se sutra desiti neko zlo. Znate, ja sam svaku svoju srecu doplom tugom platila.

U najsretnijoj zemlji na svijetu, kako kazu istrazivanja, ova bosanska porodica se vratila iz Francuske sa osjecajem da je svugdje lijepo ali da je doma najbolje. Pitam se, postaje li covjek drzavljanin neke zemlje kad istu stavi iznad svih drugih, kad pocne da je idealizira dok je uporeduje sa svim ostalim zemljama.

Vrijeme je ovdje hladnije nego obicno u ovo doba godine. Snijeg i led. Nikako mi se ne izlazi van. Sjedim, citam knjige i razmisljam. To mi je trebalo. Pocetkom aprila cu zapoceti ponovo da radim puno radno vrijeme, pa sada uzivam u ovim slobodnim trenutcima.

O MENI
Svakodnevno se razum i srce posvadjaju u meni.
Imam 1544754562 opasnih i dobrih misli na dan,
zilijun prijatelja, a opet nikad rame za plakanje. Nemam buran zivot al' nemam ni dosadan.
Ne uklapam se u plitke svjetske seme. Ne pratim statistike jer njihovi kriteriji za bolji zivot nisu moji. I bez njih se smatram uspjesnom,sretnom i zivom. Zivim...onako, ultra bosanski. Za svoje puste ideje, za cudesa mog zivljenja sto se guzvaju, za moj kofer sjecanja ne ocekujem strucnu procjenu, lektoriranje, pohvale nacije ili sluzbeni uspjeh.
Sve to neka se samo zapise dok je pamcenje frisko.
Ovo je zivotopis pisan iskljucivo za mene ali svako ko zeli je dobrodošao da procita i ostavi komentar!
Hvala na posjeti!

ARHIVA
MOJA ZELJA
Nema ih. Naucila sam lekciju. Pazi sta zelis moglo bi se i ostvariti.


REZIME GODINE 2018


MOJA GODINA U FINSKOJ

2019
Januar
KONTAKT
FEJSBUK MAHALA

Nijedan dio ovog bloga ne smije se umnozavati, fotokopirati, niti na bilo koji nacin reproducirati i slicno bez autorovog odobrenja. Salim se, samo vi grabite, kupite. Bice mi drago.


BROJAČ NAFAKE
525213