11.09.2017.

Zar je vec ponedeljak :)

Sve manje vremena imam za bilješke, a sve više sjedim po seminarima i sjednicama. Druga stvar koja mi odnosni dosta vremena je nedostatak radne snage. Teško je pronaci dobrog medicinskog tehničara ali i kad nađeš istog onda se ispostavi da ne bi vikendom da radi i da bi sve da obavi dok ujedno visi na mobilnom. Ali ukratko mogla bih zabilježiti; Utorak sam provela krpeći listu radnika iako za istu i nisam odgovorna. Srijeda je bio obećani dan za prezentaciju mene kao kandidata za parlament Sindikata medicinara. Sjedim na sjednici. Debata. Nekih velikih ciljeva i nemam. Ovo sve uzimam kao lekciju učenja. Četvrtak i petak su prošli u razmišljanju da se ponovo vratim u školu. Kostobolja me hvata dok hodam do svojih azilanata i borim se za njihova prava u ovoj zemlji. Rasizam je postao rukom dodirljiv u čitavoj Europi. Ovdje vlada vraća porodice sa malim bebama u nesigurni Afganistan. Subotu provodim na seminaru o kome se govori o budućnosti Artika i zaustavljanju globalnog zagrijavanja klime. Artik je pitanje opstanka ljudskog roda. Odlučih se pozabaviti vise to temom. Morala sam raditi noćnu smjenu subotu na nedjelju veče. Nemamo radnika! Nedelju sam spavala, shoping obavila, ispeglala veš. Bila je i jedna kafica sa Dragim. Kad pogledam na prošlu sedmicu, mogu da zaključim da je previše politike i posla, a premalo uživanja. Neću tako!

O MENI
Svakodnevno se razum i srce posvadjaju u meni.
Imam 1544754562 opasnih i dobrih misli na dan,
zilijun prijatelja, a opet nikad rame za plakanje. Nemam buran zivot al' nemam ni dosadan.
Ne uklapam se u plitke svjetske seme. Ne pratim statistike jer njihovi kriteriji za bolji zivot nisu moji. I bez njih se smatram uspjesnom,sretnom i zivom. Zivim...onako, ultra bosanski. Za svoje puste ideje, za cudesa mog zivljenja sto se guzvaju, za moj kofer sjecanja ne ocekujem strucnu procjenu, lektoriranje, pohvale nacije ili sluzbeni uspjeh.
Sve to neka se samo zapise dok je pamcenje frisko.
Ovo je zivotopis pisan iskljucivo za mene ali svako ko zeli je dobrodošao da procita i ostavi komentar!
Hvala na posjeti!

ARHIVA
MOJA ZELJA
Nema ih. Naucila sam lekciju. Pazi sta zelis moglo bi se i ostvariti.


REZIME GODINE 2015
REZIME GODINE 2016

MOJA GODINA U FINSKOJ

2018
Maj
KONTAKT
FEJSBUK MAHALA

Nijedan dio ovog bloga ne smije se umnozavati, fotokopirati, niti na bilo koji nacin reproducirati i slicno bez autorovog odobrenja.


BROJAČ NAFAKE
499782