28.02.2017.

Fali mi blogerska nacija

Ej, odkad mene nije bilo na pašnjacima bloga... Nesto mi zafalilo sve ono pisanje, gužve i komentari. Blogerska nacija. Par mjeseci ove nove godine mi prođe kao dlan od dlan. Posla, politike i nekakvih udruženja. Osjećam se odraslo. Neki dan kad sam posla na sastanak stranke obula sam čizmice sa potpeticom, a silno sam htjela obuti starke. Kao ono gdje cu to. Nesto mi se stislo u grlu jer ja sam u starkama najveće pare zaradila. A i vrijeme je bilo da odrastem, pomislim. Isto vece sam saznala da i u starkama možeš u parlament države i da ne trebaš biti ispeglan. Bi mi nesto toplo oko srca. A kako ste mi zafalili? - Daj zapisi koju, jer sta se tebi desi ne desi u godini se nekome za cijeli život, kaze m drug. Moj drug je pisac. Sjetila sam koja je terapija i udar u guzicu ka uspjehu bio ovaj blog za mene. Sjetila sam se kako volim da pišem na našem jeziku. Valjda bih trebala poslušati te pametne ljude. Sta ima kod vas? Kako ste?

O MENI
Svakodnevno se razum i srce posvadjaju u meni.
Imam 1544754562 opasnih i dobrih misli na dan,
zilijun prijatelja, a opet nikad rame za plakanje. Nemam buran zivot al' nemam ni dosadan.
Ne uklapam se u plitke svjetske seme. Ne pratim statistike jer njihovi kriteriji za bolji zivot nisu moji. I bez njih se smatram uspjesnom,sretnom i zivom. Zivim...onako, ultra bosanski. Za svoje puste ideje, za cudesa mog zivljenja sto se guzvaju, za moj kofer sjecanja ne ocekujem strucnu procjenu, lektoriranje, pohvale nacije ili sluzbeni uspjeh.
Sve to neka se samo zapise dok je pamcenje frisko.
Ovo je zivotopis pisan iskljucivo za mene ali svako ko zeli je dobrodošao da procita i ostavi komentar!
Hvala na posjeti!

ARHIVA
MOJA ZELJA
Nema ih. Naucila sam lekciju. Pazi sta zelis moglo bi se i ostvariti.


REZIME GODINE 2015
REZIME GODINE 2016

MOJA GODINA U FINSKOJ

2018
Maj
KONTAKT
FEJSBUK MAHALA

Nijedan dio ovog bloga ne smije se umnozavati, fotokopirati, niti na bilo koji nacin reproducirati i slicno bez autorovog odobrenja.


BROJAČ NAFAKE
499782