30.12.2016.

Gdje ćete vi za Novu?

Et' poslije dva stoljeća i kusur godina dočekujem Novu u svojoj rođenoj zemlji. U rodnom gradu. U Prijedoru. Ne bi se to desilo da moj brat u inat svim stereotipima ženidbe ljeti nije odučio da se oženi ove zime. Bi lijepa i skromna svadba. Onako, ukusno sve. Ljudi oko nas zaplakaše i rekoše neka se neko ženi i zimi. Poželimo svi sreću mladencima i zapjevamo veselo. Lijepa je Bosna i zimi. Nema ni gužve neke, sto je nama Fincima naviklim na širinu jako bitno. Et' tipkam vam ovo iz naše kućice. Gledam na svijetla grada Zmaja od Bosne i mislim da pišem rezime godine. A gdje ćete vi za Novu? 🙂

O MENI
Svakodnevno se razum i srce posvadjaju u meni.
Imam 1544754562 opasnih i dobrih misli na dan,
zilijun prijatelja, a opet nikad rame za plakanje. Nemam buran zivot al' nemam ni dosadan.
Ne uklapam se u plitke svjetske seme. Ne pratim statistike jer njihovi kriteriji za bolji zivot nisu moji. I bez njih se smatram uspjesnom,sretnom i zivom. Zivim...onako, ultra bosanski. Za svoje puste ideje, za cudesa mog zivljenja sto se guzvaju, za moj kofer sjecanja ne ocekujem strucnu procjenu, lektoriranje, pohvale nacije ili sluzbeni uspjeh.
Sve to neka se samo zapise dok je pamcenje frisko.
Ovo je zivotopis pisan iskljucivo za mene ali svako ko zeli je dobrodošao da procita i ostavi komentar!
Hvala na posjeti!

ARHIVA
MOJA ZELJA
Nema ih. Naucila sam lekciju. Pazi sta zelis moglo bi se i ostvariti.


REZIME GODINE 2015
REZIME GODINE 2016

MOJA GODINA U FINSKOJ

2018
Maj
KONTAKT
FEJSBUK MAHALA

Nijedan dio ovog bloga ne smije se umnozavati, fotokopirati, niti na bilo koji nacin reproducirati i slicno bez autorovog odobrenja.


BROJAČ NAFAKE
499782